Putukahotellidest jagusaamine nõuab hoolt

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Tõime kõrguse ­maha, võra on laienenud ja seest lahti, et päike jõuaks kõikide oksteni,” näitab Raili Kers õunapuud, millele on nagu soeng pähe seatud.
“Tõime kõrguse ­maha, võra on laienenud ja seest lahti, et päike jõuaks kõikide oksteni,” näitab Raili Kers õunapuud, millele on nagu soeng pähe seatud. Foto: Urmas Luik

Aiapidaja peab kiirustama lumeminekuga võidu – kuigi ta ei saa veel T-särgi väel tööd teha, on aprilli algus viimane aeg istutada ümber puid-põõsaid ja neile väetist anda, sest sulavesi viib kasvujõu andja maasse.

“Aiapidajal algasid kibekiired päevad,” kinnitab Raili Kers, kes tegeleb taimekasvatuse ja aiakujundusega OÜ Võiste Puukoolis.

Raili puistab abikaasa Hardo Kersiga nagu varrukast kõrva ­taha panemise tarkusi. Alustame ilupõõsaste kevadisest hooldusest. Varakevadel lõigatakse neid puid ja põõsaid, mis õitsevad ­suvel või sügisel sellepärast, et nende õied tekivad lõikuse järel sama aasta võrsetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles