Restoranide nädala road, mis üllatavad

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

See polegi liha, hoopis maks. Poleks arvanud, et köögivilja õnnestub nii maitsvaks muuta. Salvei sobib juustuga imeliselt kokku. Nii rabab ja niisuguseid mõtteid tekitab mõni Pärnu restorani nädalal pakutav roog, kuigi välimuselt isuäratavad ja maitsvad on kõik.

Täna alanud neljandal teemanädalal saab veerandsajas suvepealinna restoranis mekkida kümneid toite nii lõuna- kui õhtumenüüst. Valikus on Pärnu lahe, aga ka ­ookeanikala, pardi-, hirve-, või metssealiha, mereande – mille tahes järele isutab. Pärnu Postimehe kolm töötajat valisid maitsvate toitude hulgast välja seitse rooga, mis üllatasid.

Enne mekkima asumist andsid kokad soovitusi, mil viisil süüa, et roa iseloom kõige paremini mõjule pääseks. Pearoa puhul soovitab Strandi peakokk Norman Malnieks alustada lihast, sest jahtudes selle maitse muutub. Igast toiduelemendist tuleks natuke kahvli peale panna, et kogu buketti tunnetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles