Ants Link: Sünged pilved Esplanaadi kohal

Ants Link
, Treimani talumuuseumi omanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumile sobilike ruumide pakkumisel võib osaleda ka Esplanaadi 10 omanik.
Uue kunsti muuseumile sobilike ruumide pakkumisel võib osaleda ka Esplanaadi 10 omanik. Foto: Urmas Luik

Nagu ajalehed kirjutavad, on uue kunsti muuseumil varsti käes mihklipäev. Pooleks aprilliks peab Mark Soosaar oma kodinad kokku korjama ja parteimajast jalga laskma. Ütleks keegi, et Pärnus on üleliia muuseume või näitusesaale. Vist ei. Muidugi, kõik puudutab raha. Ega see praegune hoone olegi teab mis õige muuseumile. See polnud ju selleks ehitatudki. Kui neid kõrgeid saale talvel puhuritega kütta, kargab elektriarve lakke.

Muidugi peaks kunagises parteimajas tegema suure renoveerimistöö, mis, teadagi, maksab palju.

Läheneme asjale teisest küljest. Saalides vahelduvad pidevalt näitused ja kui lugeda külalisteraamatut, on sissekandeid kogu maailmast, eriti suvel. Laupäeval oli “Ahto” kinoseansil sadakond inimest, nii et pealik Mark oma meeskonnaga teeb linna kultuuri heaks tänuväärset tööd.

Kui ainult Pärnus jäetaks mõni kauplus ehitamata ja pandaks Margi kambale õlg alla. Ma usun, linn võidaks sellest ­väga palju. Kahju, kui sellised saalid linnast kaovad.

Tean küll inimesi, kes Pärnus elavad ja eluski pole jalga uue kunsti muuseumi viinud. Siiski tore, kui astud uue kunsti­ muuseumi ja näed seal rahvus­vahelist ning omamaist kunsti. Nii et läheme kevadele vastu lootuses, et Margi meeskond saab samas majas edasi tegut­seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles