Virtsu tööstuspargi vastased said kohtus lõplikult lüüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visioon Virtsu tulevasest ettevõtluskeskusest.
Visioon Virtsu tulevasest ettevõtluskeskusest. Foto: DAGOpen OÜ

Lääne Elu kirjutab, et Virtsusse tööstuspargi rajamise vastu sõdinud inimesed said kohtus lõplikult lüüa, kui riigikohus ei võtnud sellel nädalal kaasuse kohta laekunud kassatsiooni menetlusse.

„Nüüd on see kaks aastat kestnud kohtusaaga lõppenud,” ütles Lääneranna volikogu esimees Arno Peksar. Virtsu tööstuspargi vastased on kaotanud haldus- ja ringkonnakohtus ning kaebasid edasi riigikohtusse, et see ümber otsustaks. Vastased nõudsid, et tühistataks omaaegse Hanila volikogu otsus, mis kehtestas tööstuspargi detailplaneeringu, sest tööstuspargi rajamine kahjustaks erahuve ja vähendaks naabruses asuva kinnisvara väärtust. Rohkem ei saa oponendid kuskile edasi kaevata.

Lääneranna vald taotleb ettevõtluse arendamise sihtasutuselt 850 000 eurot toetust, et välja ehitada Virtsu keskele tühermaale ühendused tööstuspargile. Kokku läheb see maksma miljon eurot.

Peksar ütles, et kui toetus saadakse, valmivad kommunikatsioonid tuleva aasta lõpuks. Tööstuspargi projekti on kaasatud kümmekond ettevõtet, neist suurim on Kõmsil tegutsev K.Met ASi traaditööstus, millele hooned on kitsaks jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles