Restoranide nädala viktoriini ja Pärnu jahtklubi kinkekaardi võitis Ave Treirat

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eelmisel nädalal sai Pärnu Postimehe digilehe vahendusel osaleda Pärnu restoranide nädala viktoriinis, millel tuli vasta kümnele valikvastusega küsimusele toidukultuuri vallast. 

Mängus osales 729 inimest ja kõikide õigesti vastanute vahel loositi välja Pärnu jahtklubi restorani 50eurose kinkekaart. Fortuuna soosik oli seekord Ave Treirat. Palju õnne! Võtame teiega ühendust.

Viktoriini õiged vastused olid:

1. Millisel temperatuuril serveeritakse kergeid punaseid veine? Millisel temperatuuril serveeritakse kergeid punaseid veine? 14–15 kraadi.

2. Milleks kasutatakse veinikarahvini? Veini aereerimiseks ja veini sette eemaldamiseks.

3. Kummalt poolt peab teenindaja serveerima kliendile toidu ja joogi? Kõige olulisem on, et teenindajal oleks mugav toitu või jooki serveerida.

4. Miks on soovitatav hoida veinipudelit pikali? Et veinikork ära ei kuivaks.

5. Kas Prosecco on ... piirkond Itaalias.

6. Millisel temperatuuril serveeritakse valgeid veine? 6–8 kraadi.

7. Mis veinid sobivad mõrušokolaadikoogi juurde? Portvein.

8. Millised töövahendid peavad olema alati kaasas laua juures sommeljeel (valige kõige õigem komplekt)? Salvrätikud, tikud, veiniavaja, märkmik, pastakas.

9. Mitu mulli on šampanjapudelis? Väidetavalt 60–90 miljonit.

10. Kui teenindaja serveerib kliendile pearooga, siis mis kellaosuti suunas peab asetsema liha taldrikul? Kella kuue suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles