Purjetajad jahivad Balatonil Euroopa meistrimedaleid

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahtklubi viimaste aastate edukaim purjetaja Keith Luur seilab sel nädalal Euroopa meistrivõistlustel.
Pärnu jahtklubi viimaste aastate edukaim purjetaja Keith Luur seilab sel nädalal Euroopa meistrivõistlustel. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Täna Ungaris Balatoni järvel alanud Laser Radiali klassi purjetamise Euroopa juunioride meistrivõistlustel stardib 27 riigi 156 roolimeest.

Eesti lipu all seilavatest sportlastest esindab Keith Luur Pärnu jahtklubi, Evo Annus ja Markus Maalt on Rein Ottossoni purjespordikooli kasvandikud, Markus Iin ja Ardi Bogdanov kuuluvad Tallinna jahtklubisse ja Henri Silluta Kalevi klubisse.

„Eesti koondise esinumber on mullu Laser Radiali klassi Euroopa karikasarjas kaks etappi võitnud Luur,“ rääkis Ungari EMil eestlasi juhendav pärnakas Argo Kruusmägi. „Sel nädalal seilavad Balatonil kõigi Euroopa purjetamisriikide tippklassi roolimehed ja regatt peaks ilmekalt näitama, milline on eestlaste sportlik tase.“

Väärib meenutamist, et 18aastane Luur on kuuel viimasel hooajal kroonitud omaealiste Eesti meistriks. Esimesed kolm kulda tulid Optimistil, seejärel oli ta parim Zoom8 paadil, Laser 4,7-l ja mullu võitis ülekaalukalt Laser Radialil meistrikulla. Luuri spordimehekarjääri senine säravaim aasta oli 2015, kui ta võitis Ice Optimisti klassi jääpurjetamise noorte maailmameistrivõistlused ja seilas Zoom8-l Euroopa juunioride meistritiitli vääriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles