Taliviljakasvatajad valmistuvad toetust taotlema

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralist toetust saab taotleda põllumaa kohta, millele mullu augustist oktoobrini jäi talivili külvamata või hävisid külvid liigses sademevees.
Erakorralist toetust saab taotleda põllumaa kohta, millele mullu augustist oktoobrini jäi talivili külvamata või hävisid külvid liigses sademevees. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eilsest jõustus maaeluminister Tarmo Tamme allkirjastatud määrus, mille alusel saavad taliviljakasva­tajad taotleda erakorralist toetust 2.–21. maini.

Toetusena on eelarves 1,34 miljonit eurot ja tingimustele vastanutele makstakse hüvitis välja hiljemalt 30. septembriks.

Erakorralist toetust saab taotleda põllumaa kohta, millele mullu augustist oktoobrini jäi talivili külvamata või hävisid külvid liigses sademevees. Samal ajal selgub maaeluministeeriumi pressiteatest, et toetust ei saa taotleda põllumaa kohta, millele külvatud talivili kahjustus või hävines ebasoodsa talve tõttu.

“Meie taotleme erakorralist toetust, sest meil hävinesid taliviljakülvid peaaegu täielikult ja sajuse sügise pärast saime külvata tavalise 230 hektari asemel vaid 130 hektarit ­talinisu ja -tritikalet ning sellest ehk paarkümmend hektarit jääb alles,” rääkis Surju PM OÜ juhataja Hannes Isand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles