Urmas Hännile: Mis mul, kirbul, köhida

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ranna rajooni kerkib Valgre elukvartal, siis kuidas toimub Papiniidu tänava ühendamine Tammsaare puiesteega.
Kui ranna rajooni kerkib Valgre elukvartal, siis kuidas toimub Papiniidu tänava ühendamine Tammsaare puiesteega. Foto: Mailiis Ollino

Rahvatarkus manitseb, et parem on, kui igat asja ei kuule, aga ei ole halb, kui igat asja tead.

Õnnetuseks kipub esiisade õpetus vahel ununema ja siis ongi Pärnus ehitus- ja liikluskorraldusvaldkondi kureeriv abilinnapea rõõmuväes hõiskamas, et rajatav Valgre elamurajoon teostab lõpuks ometi linnakodanik Elmar Lepa omaaegse ettepaneku.

Jah, Lepale kuulub tõesti lause “Terves maailmas on kõrgelt hinnatud maast laeni akende ja rõdudega merevaatega korterid”, kuid seda ei öelnud muudegi esmapilgul hullude ideedega lagedale tulnud ärimees soovist täita mereäär majadega.

Otstarbekas on avaldada imestust selle üle, et uut linnajagu kiitvale viitsemeerile näikse olevat võõras Pärnu linna kehtiv üldplaneeringki. Õigemini plaaningu punkt, mis näeb ette Papiniidu tänava ühendamist Tammsaare puiesteega.

Mis nipiga on see pärast Viire ja Tiiru tänava maju täisehitamist veel võimalik, jääb mõistatuseks. Nagu on arusaamatu, mis, milleks ja kellele on koostatud Pärnu linna üldplaneering. Aga noh, mis on mul, kirbul, selle koha pealt köhida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles