Kalafilee kõrvale sobib peedipulbergi

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kalamajaka peakokk Erik Tammeleht.
Pärnu Kalamajaka peakokk Erik Tammeleht. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Kalamajaka peakokk ja suur mereannisõber Erik Tammeleht kinnitas, et mõnus kalaroog valmib pannil mõne minutiga. Kui lisada kaunistuseks veidi peedipulbrit, ongi maitsev ja efektne toit valmis.

Praegu valmistate kuumsuitsuheiki ahjus, kuidas tekkis selline idee?

Suitsukala saab väga hästi soojendada. Alati arvatakse, et seda süüakse kas külmalt või siis, kui see on just ahjust tulnud. Suitsukala saab ahjus kastmetega teha väga heaks.

Kas te valmistate ja sööte koduski kala või pärast tööpäeva on isu läinud?

Eks ma vahel tee. Ma armastan mereande. Neid ma teen tihedamini. Aga kui on ikka värske kala­ hooaeg, on minu arust ideaalne võimalus kodus kala süüa. Seda on õhtusöögiks väga lihtne valmistada. Turul on nii mõnus siitsamast kalapoest võtta kohe värsket kraami. Ja see saab tõesti valmis mõne minutiga. Panni peal võikuubikuga praed ja tulebki imehea toit.

Mis on praeguse hooaja levinumad kalad?

Siiahooaeg kestab. Läänemere tursk on väga hea. Kohahooaeg Eesti vetes peagi küll lõpeb, aga lähinaabrite juures on koha täitsa saadaval. Ja tindiaeg on alanud, see kestab mai lõpu või juuni keskpaigani. Tinti on väga hea lihtsas leivapaneeringus teha. Küpsetada ahjus krõbedaks ja ülimaitsev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles