Vabakool tähistab 20. aastapäeva kosmoseteemalise muusikaliga

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakool alustas tegevust 1997. aastal ühe klassi ja 16 õpilasega. 20 aasta jooksul on sellest kasvanud lapsekesksele rõõmsale arengule suunatud kool, kus on 132 õpilast ja 26 õpetajat-töötajat.
Vabakool alustas tegevust 1997. aastal ühe klassi ja 16 õpilasega. 20 aasta jooksul on sellest kasvanud lapsekesksele rõõmsale arengule suunatud kool, kus on 132 õpilast ja 26 õpetajat-töötajat. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu vabakool toob pühapäeval 20. aastapäeva puhul Endla teatris lavale muusikali „Kosmoseriik Eesti“.

Muusikal keskendub juubeliaastale kohaselt riigi tulevikule ja selle tegevus toimub täpselt 100 aasta pärast.

Eestist on 2118. aastaks saanud kosmoseriik ja astronautide meeskond saadetakse ülikalleid maavaru kaugetelt planeetidelt kaevandama. Kosmoselaev satub aga musta auku, aegruum kõverdub ja maavarade kaevandamise asemel tuleb astronautidel heita pilk minevikku.

Muusikali teksti, muusika ja laulusõnadki kirjutasid üheksandikud. Näitlejatena astuvad üles kooliõpilased eri klassidest, õpetajadki löövad siin-seal kaasa.

Inimkonnale suuri probleeme ja ohte käsitletakse läbi absurdihuumori ja paljud stseenid võivad vaatajatele oma lahenduste poolest üsna ootamatutena mõjuda.

Vabakooli õpetajad ja õpilased leiavad, et just algupärase muusikali loomine on parim võimalus rõõmsaks ja loovaks ühistööks. Rühmatöödena ja õpetajate juhendamisel valmivad aastateemast lähtuvalt tekst, muusika, dekoratsioonid, kostüümid ja rollid.

Peale muusikali on teatri sammassaalis avatud vabakooli õpilaste näitus „Tootemid ja pilvelõhkujad“.

Vabakool alustas tegevust 1997. aastal ühe klassi ja 16 õpilasega. 20 aasta jooksul on sellest kasvanud lapsekesksele rõõmsale arengule suunatud kool 132 õpilase ja 26 õpetaja-töötajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles