Ujumisõpe tähendab üle 100kilomeetrist bussisõitu

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu spordikooli hallatav Koidula ujula on Pärnumaal üks kahest ujulast, kus ujumistunde antakse. Mitme kooli õpilased omandavad aga ujumisoskusi palju kaugemal.
Pärnu spordikooli hallatav Koidula ujula on Pärnumaal üks kahest ujulast, kus ujumistunde antakse. Mitme kooli õpilased omandavad aga ujumisoskusi palju kaugemal. Foto: Mailiis Ollino

Sellest aastast peaksid algklasside lapsed senisest kaks korda sagedamini ujumistundidesse jõudma. Mõne maakooli õpilastele tähendab see koolist ujulasse ja tagasi üle 100 kilomeetri pikkust rännakut: ujulaid Pärnumaal ei piisa.

Tänavu alanud ujumisõppe reform tähendab, et algklasside lapsed peavad senise keskmiselt 20 tunni asemel läbima 3. klassi lõpuks umbes 40 tundi, et omandada paremini ujumisoskus. Koolituse järel peavad nad oskama sukelduda ja veepinnal hõljuda, rinnuli ja selili kokku 200 meetrit edasi jõudma.

Olukorra teeb keeruliseks asjaolu, et Pärnu maakonnas saab ujumistunde anda kahes spordirajatises: Pärnu spordikooli hallatavas Koidula ujulas ja Tootsi spordi- ja kultuurikeskuse kompleksi basseinis. Lääneranna valla koolidele Pärnumaal ujumiskohta polegi.

Lihula gümnaasiumi direktori Janar Sõbra sõnutsi käivad nende õpilased ujumistundides Haapsalus. Ta tõi näite, et kolmapäeviti sõidavad lapsed kell 11.45 bussiga Haapsallu, jõuavad ujulasse kell 12.30 ja tagasi Lihulasse umbes kell 14.50. Koolist ujulasse ja tagasi tuleb kokku umbes 100 kilomeetrit. Positiivsena märkis Sõber, et treeneriprobleemi neil ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles