Voltveti mõis läks Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile üle

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõis.
Voltveti mõis. Foto: Urmas Luik

Valitsuse tänase istungi päevakorras oli ühe küsimusena arutusel Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) aktsiakapitali suurendamine ja riigivara üleandmine haridus- ja teadusministeeriumile, üks objekte oli ka Tihemetsas Voltveti mõisa kinnistu.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa õppekoht Voltveti mõisa häärberis suleti 2016. aastast ning samast sügisest haldas haridus- ja teadusminiseeriumiga sõlmitud lepingu järgi hoonet ja kinnistut RKAS.

Volveti mõisa üleandmine venis, sest maanteeamet soovis enne kinnistu käest andmist RKASile väljalõiget kinnistust, et ehitada Peahoone tee ja suure maantee ristmik ohutumaks.

Kinnistu omanik ehk haridus- ja teadusministeeriumi juhtkond kiitis mõisa üleandmise RKASile heaks ja saatis vastavad materjalid rahandusministeeriumile. Täna tegi selles päevakorrapunktis ettekande riigihalduse minisrter Jaak Aab.

Voltveti mõisa ja kinnistu täieõigusliku omanikuna saab RKAS hakata nüüd ette valmistama kinnistu müüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles