Jalgpallilegend naudib uut rolli

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jalgpalliklubi naiskonna vastne peatreener Anastassia Morkovkina elab oma hoolealustele väljaku äärest elavalt kaasa, kuid ise enam platsile ei kipu.
Pärnu jalgpalliklubi naiskonna vastne peatreener Anastassia Morkovkina elab oma hoolealustele väljaku äärest elavalt kaasa, kuid ise enam platsile ei kipu. Foto: Urmas Luik

Aasta alguses ennast üleöö Pärnu jalgpalliklubi naiskonna peatreeneri kohalt leidnud Anastassia Morkovkina võib väljaku ääres oma hoolealuseid emotsionaalselt ja häälekalt juhendada, kuid kihku ise platsile joosta tal enam ei ole.

“See soov läks mul esimese paari nädalaga üle,” tunnistab mängijana 15 meistritiitlit võitnud ja kaheksa korda Eesti parimaks naisjalgpalluriks tituleeritud Morkovkina pärast esimesi mänge naiskonna juhendajana.

Emotsioonid seevastu pole platsi pealt selle äärde kolimise järel Morkovkinat maha jätnud. Nii nagu mängijana ei varjanud ta enda ega kaaslaste õnnestumise üle siirast rõõmu ja utsitas naiskonda rasketel hetkedel ennast kokku võtma, jätkab ta samal lainel treeneripingil. Tõsi, mängu ajal vastne loots sellel rahulikult istuda ei armasta. Küljejoone ääres valju häälega õpetussõnu hõigates on ta hing pallimurul. “Press peale! Ei lase ­teda sealt välja!” ei anna Morkovkina oma hoolealustele puhkehetke ka tänavuse esimese liigamängu lõpuminuteil, kui matši saatus on ammu otsustatud ja gaasipedaali ei pruugiks enam nii suure jõuga vajutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles