Spetsialistide nappus sunnib tööandjaid olema toetav

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kellukese lasteaed on ainuke üdini kohalik ettevõte, kes peresõbraliku ettevõtte programmist tänavu osa võtab. Direktor Marika Merila sõnutsi on töötajate ja nende perede väärtustamine olnud oluline kogu aeg. Programmi kaudu loodetakse seniseid meetmeid täiendada.
Pärnu Kellukese lasteaed on ainuke üdini kohalik ettevõte, kes peresõbraliku ettevõtte programmist tänavu osa võtab. Direktor Marika Merila sõnutsi on töötajate ja nende perede väärtustamine olnud oluline kogu aeg. Programmi kaudu loodetakse seniseid meetmeid täiendada. Foto: Mailiis Ollino

Töötaja-, pere­sõbralikkus, tööõnn – need jooned­ on seni omistatud moodsatele IT-firmadele. Siiski, aasta-aastalt on tervise edendamine, ühistunde loomine ja peredega arvestamine saanud ettevõtte tervikliku sisekliima alustalaks, mille poole pürivad paljud.

Seni on töökeskkonna arendamisega silma jäänud peaasjalikult IT-valdkond, sest seal on inimesi leida Olle sõnutsi eriti keeruline, tarvis on spetsialiste. “Kui tööd ei saa tegema panna robotit, ja kõiki töid robotid ikka teha ei suuda, tuleb väärtustada inimest, kes seda tööd teeb. Juhid, kes seda ei tähtsusta, on ühel hetkel väga tõsise probleemi ees ja siis võib juba hilja olla oma suhtumist muuta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles