Off-road-sõit maakoju ajas harja punaseks: Pärnu linnavolikogu esimees kutsub üles looma elamusregistrit mülkaks muutunud teedest (5)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel porimülkaks muutuv maatee. Foto on illustreeriv.
Kevadel porimülkaks muutuv maatee. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Kevadel lagunevad maateed on ajanud kopsu üle maksa Pärnu linnavolikogu esimehel Andres Metsojal, kes kutsub looma kohati porimülkaks muutunud teedest elamusregistrit.

Metsoja avaldas oma Facebooki lehel üleskutse teha olemasoleva teederegistri kõrvale elamusregister nendest teedest, kus kevaditi õnnestub off-road’i sõita.

"Teeks teedest klipid ja laeks need üles. Ehk aitab see meid edasi ja kui lõpuks asjad korda saavad, saab olla tänulik," ütleb Metsoja.

Metsoja sõnade järgi hakkas elamusregistri idee idanema isiklikust kogemusest, sest tema Põhja-Pärnumaa vallas Kaismal asuvasse maakoju viiva tee korrashoidmine ja kordategemine on kujunenud aastatepikkuseks probleemiks.

"Riigi ja kohaliku omavalitsuse tasemel kõlavad sageli vastused, et teede korrashoidmiseks pole küllalt raha, teedel on väikene liikluskoormus, nende ääres on vähe majapidamisi, kruusateed ongi sellised, vale elukoht ja nii edasi," kommenteeris Metsoja elamusregistri loomise ideed. "Riigi pea- ja tugimaanteed saavad tähelepanu, aga inimeste koduteed on sageli nendi endi mure. Seetõttu kutsun inimesi üles jäädvustama ja eksponeerima avalikult kasutatavaid teid. Kui on kaasatulijaid, looks Facebooki kogukonna ja vaataks, kuhu välja jõuame."

Metsoja üleskutse juures on tekkinud väikeste maateede korrashoiu ja selle rahuse üle tuline arutelu, milles löövad kaasa Pärnumaa mitme omavalitsuse juhid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles