Maanteeamet alustab teedel piirkiiruse tõstmist

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäevast kehtib maanteedel suurim lubatud sõidukiirus 90 km/h.
Kolmapäevast kehtib maanteedel suurim lubatud sõidukiirus 90 km/h. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maanteeamet alustab täna lubatud suurima piirkiiruse tõstmist eraldatud sõidusuundadega riigiteedel. Tänavu saab kiirusega 110 kilomeetrit tunnis sõita 135-l ja 100ga 15 kilomeetril.

Pärnumaal kergitatakse piirkiirust 100 kilomeetrini tunnis Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel 1,4 kilomeetrisel lõigul Sauga ja Nurme vahel.

Tänavu tõstetakse lubatud suurimat piirkiirust neljarajalistel ja 2+1 eraldatud sõidusuundadega maanteedel, kaherajalistel teedel jääb lubatud suurimaks tunnikiiruseks 90 kilomeetrit.

Tallinna–Pärnu maanteel Tallinna–Ääsmäe lõigul asuvaid muutuva teabe liiklusmärke ei saa veel kasutusele võtta, sest elektriliitumine viibib, mistõttu märkide ette pannakse ajutiselt plekktahvlid vastava kiiruspiiranguga.

“Kõikidel 2+2 teelõikudel me veel suurimat lubatud piirkiirust ei tõsta liiklusohutuse kaalutlustel ja nendel lõikudel tuleb sõita 90 kilomeetrit tunnis," ütles maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa. „Kuna ilm võib aprillis olla veel heitlik, tuleb kindlasti jälgida ilma- ja teeolusid ja lähtuda sõidukiiruse valikul neist. Suurim lubatud kiirus on võimalus, mitte kohustus.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles