Ettevõte loobub Loode-Pärnu krundist, asemele võib tulla õlletootja

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loode-Pärnu tööstusala.
Loode-Pärnu tööstusala. Foto: Madis Sinivee

Tootmisettevõte Aluwin pole nelja aasta jooksul alustanud Loode-Pärnus hoone ehitamist, mistõttu loobub plaanidest ja  krundi võib endale saada Pärnu väikeõlletootja Pernauer.  

Pärnu linnavolikogu andis Aluwin OÜ-le õiguse Loode-Pärnusse tootmishoone ehitada 2014. aastal. Ettevõte plaanis hakata tootma alumiiniumist uksi, aknaid, fassaade ja talveaedu. Linnaga sõlmitud lepingu järgi pidi hoone valmima mullu 30. juunil.

Kuid Aluwinil ei õnnestunud leida raha ehitamise alustamiseks, mistõttu krunt seisab siiani tühjana.

Ettevõte esitas 16. märtsil linnavalitsusele taotluse hoonestusõigusest loobumise kohta. Taotluses märkis Aluwin, et tiheda konkurentsi tõttu ei õnnestunud neil saavutada käivet, mis võimaldaks teha investeeringuid. Kuna tagatis puudub, ei saa pangalaenugi. Nii ei õnnestunud tootmisfirmal lepingukohustust täita.

Kuid krundist on huvitatud juba teine Pärnu ettevõte: väikeõlletootja Pernauer, mille peamise toodangu leiab poeriiulitelt Pärnu Käsitööõlle nime alt.

Aluwin on nõus hoonestusõiguse õlletootjale loovutama, kuid selleks peab loa andma linnavolikogu.

Pernauer asutati 2016. aastal, kuid aktiivsem toodanguaasta oli 2017. Omanikud leidsid, et käsitööõlledele piisab turgu, kuid Pärnus sobivaid tootmisalasid pole. Nõnda on Pernauer Loode-Pärnu krundile tootmishoone ehitamisest väga huvitatud.

Investeering hoonesse ja seadmetesse on umbes 250 000 eurot ja ettevõtte väitel tehtaks investeering enda vahenditest, laenu võtmata. Ehitusega sooviks Pernauer valmis saada 2019. aastal ja tootmist alustada sama aasta lõpus. Tootmisüksuses saaks tööd kaks inimest.

Teema, kas anda käsitööõlle tootjale üle Aluwinile seatud hoonestusõigus, tuleb linnavolikogus arutusele 26. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles