Keith Luur jõudis EMil liidrite kannule

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balatoni järvel seilab Laser Radial klassi Euroopa meistrivõistlustel 154 meest ja 48 naissoost sportlast.
Balatoni järvel seilab Laser Radial klassi Euroopa meistrivõistlustel 154 meest ja 48 naissoost sportlast. Foto: Alberto Sanchez

Laser Radiali klassi Euroopa meistrivõistlustel Ungaris Balatoni järvel tõusis Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandik Keith Luur 154 konkurendi seas Eesti parimana kuuendaks. Regati esimesel päeval kahe sõidu järel 18. olnud pärnakas teenis järgmistes sõitudes üheksanda, kuuenda ja teise koha punktid.

EMi liidrikohta hoiab viie sõidu järel itaallane Guido Gallinaro, talle järgnevad kaasmaalane Andrea Crisi, Kirill Tereškin Venemaalt, Marcelo Cairo Assenza Hispaaniast ja Flix Baudet Šveitsist. Esikümnesse mahuvad veel Bermuda purjetaja Campbell Patton, Michael Amadori Itaaliast, Olle Lindbom Rootsist ja Michal Krasodomsk Poolast. Tallinna purjetajatest on Henri Silluta 70., Markus Maalt 100., Ardi Bogdanov 117., Evo Annus 126. ja Markus Iin 130. kohal.

Õrnema soo regatil, kus medaleid jahib 48 purjetajat, on liider Annabella Westerhof Hollandist, teisel positsioonil seilab Karmen Perkovic Horvaatiast ja  kolmandal Marcelina Korszon Poolast.

„Neil päevil Balatonil puhunud vaiksed ja muutliku suunaga tuuled on meelepärased suuremate kogemustega roolimeestele,“ rääkis EMil eestlasi juhendav pärnakas Argo Kruusmägi. „Regati käik on näidanud, ei kindlat favoriiti praegu pole, kõigil esikümne sportlastel on šansse viimase viie sõiduga medalile jõuda.“

EMi medalivõitjad peavad selguma homme õhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles