Algas Pärnu lennuvälja liiklusala rekonstrueerimise hange

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam.
Pärnu lennujaam. Foto: Urmas Luik

AS Tallinna Lennujaam kuulutas välja riigihanke, koostamaks Pärnu lennuvälja liiklusala rekonstrueerimise eelprojekt.

Tallinna Lennujaam kuulutas välja riigihanke, et koostada Pärnu lennuvälja liiklusala rekonstrueerimise eskiis- ja tehnilise eelprojekt.

Arendusprojekti põhieesmärk on hanketeate järgi optimaalsete kuludega ehitada ümber lennuvälja liiklusala, uuendada projektis kirjeldatud lennuliiklusala rajatisi ja süsteeme selliselt, et need vastaksid kehtestatud nõuetele, oleksid vastupidavad ja nende ülalpidamiskulud oleksid võimalikult madalad.

Ehitustööde kvaliteet ja ratsionaalsus kasutuskuludes peab olema tagatud parimal moel.

Sõlmitava hankelepingu kestus on kuus kuud ja pakkumuse esitamise tähtaeg 11. mai. 

Oktoobris sõlmisid riik, Pärnu linn ja AS Tallinna Lennujaam koostööleppe Pärnu lennujaama rekonstrueerimise kohta, milleks aastail 2018–2020 riigieelarvest kokku 20 miljonit eurot.

Lennujaamale ehitatakse aluskattega 1,8 kilomeetri pikkune maandumisrada ja ruleerimisrajad, paigaldatakse uus juhtimissüsteem, ehitatakse lennuväli ümber passi- ja turvakontrolliks ja tehakse muud tööd, mida on vaja rahvusvaheliseks lennuliikluseks. Uus rada peaks vastu pidama vähemalt 20 aastat.

Möödunud aastal teenindas Pärnu lennujaam 839 reisijat, kellest 725 lendas Ruhnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles