Annely Akkermann: Maakoolidki võiks kaaluda lastele ettevõtluse õpetamist

Annely Akkermann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtluse aluseid võiks õpetada igas koolis, sest mõnestki õpilasfirmast võib saada tõsine tegija.
Ettevõtluse aluseid võiks õpetada igas koolis, sest mõnestki õpilasfirmast võib saada tõsine tegija. Foto: Urmas Luik

Pärnu õpilasettevõtete võistlus on selleks aastaks lõppenud, uudis­ sellest (“Pärnumaa parim õpilasfirma lõi tabletimanustamise meeldetuletaja”) ilmus lehes kolmapäeval. Minu arvates on võitja nime väljatoomisest isegi olulisem, mida sellest konkursist arvata. Olin palutud võistluse žüriisse ja tutvusin firmade aruannetega.

Võitis M.T.F.Y eelkõige tänu ambitsioonikaimale ideele: otsejoones meditsiinitehnoloogiasse. Teise koha pälvis ÕF Salvator Pärnu Koidula gümnaasiumist, tootes puidust kõrvaklapihoidjaid, mille funktsionaalsus seisneb selles, et klappide juhe ei lähe­ puntrasse ega sõlme.

Mulle oli sümpaatne ka JarCook, mis tootis karaski- ja koogikuivsegusid. JarCook tegi suurima käibe – 315 eurot – ja korraliku, 21protsendise tootluse. Nende puhul oli märgata, et ettevõttel on olnud mentor päris ärist, Katrin Simberg Port Artur Köögid OÜst. Teiste puhul võis aimata, et keegi on aidanud, aga ma arvan, et kõigile õpilasfirmadele kuluks ära mentor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles