Kalev Vilgats: Oss läheb, tint tuleb

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Poliitikaelus on laia kõlapinda leidnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Jevgeni Ossinovski otsus loobuda tervise- ja tööministri portfellist. Tema soov keskenduda SDE riigikogu fraktsiooni juhtimisele ja valmistuda järgmise aasta parlamendivalimisteks pälvis opositsioonilt teravat kriitikat.

Sotside reiting on kukkunud kaheksa protsendini ja see pole ühe kuu juhuslik muutus, vaid pikemaajaline suundumus. ­Sotsioloog Juhan Kivirähk ütles rahvusringhäälingule, et sotsid ei peaks toetuse languses ­süüdistama alkoholitootjate PR-kampaaniat, vaid mõtlema sellele, kuidas oma erakonna suhtekorraldus viia tasemele, et viinapudeli hind ei varjutaks sotside teeneid muudes eluvaldkondades.

Üldiselt ei saa pidada õigeks, et võimuliidu erakonna esimees ei kanna ministrina valitsusvastutust. Selles valitsuses on kõrvalehoidjaid koguni kaks: Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Helir-Valdor Seeder ja varsti ka Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles