Galerii: Luitejooks algas koertekrossiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub Häädemeeste vallas Rannametsa külas Luitejooks, mis algas koertejooksuga. Ühtlasi tähistab spordisündmus kevadsuvise liikumishooaja algust.

Eestis ainulaadse koertekrossi jooksudistantsi pikkus on 5,4 kilomeetrit ja tänavu läks oma parima sõbraga rajale 50 jooksjat.

Kaheksandat aastat toimunud 5,4kilomeetrise koerte Luitekrossi võitis ajaga 17.58.2 koos Siberi haski Ellerdona Thalaga raja läbinud Henek Tomson. Teisena finišeerisid Ülari Kais ja Weimari linnukoer Estell (18.44.5). Kolmandana lõpetas Tarvo Siim, kel Beauceroni Frosty Charm Fute Fafniriga kulus raja läbimiseks 20.15.

Naiste võitjaks tuli ajaga 21.37.6 eelmiselgi kahel aasta võitnud Astrid Mai Barsegjan  jooksupartnerist Siberi haski Arctic Soul Winner Voyageriga. Teise koha saavutasid teist aastat järjest Merilin Jürisaar ja Siberi haski Suusi ja kolmandaks platseerusid Kaire Matson ja Siberi haski Gino ehk Occhilupo Gino Garofano. Matsoni puhul väärib tähelepanu, et 8,3 kilomeetri Luitejooksul sai ta samuti kolmanda koha.

Koertekrossi järel toimusid lastejooksud ja seejärel lasti 8,3 kilomeetri pikkusele rajale põhidistantsi jooksjad. Peale põhijooksu on kavas käimine-kepikõnd ehk luiteretk, kus esimest korda said soovijad minna ajavõtuga käimisdistantsile.

Luitejooks koos Jüri Jaansoni kahe silla jooksu ja kahe staadioni jooksuga kuulub Pärnu Kahe Silla klubi üritustesarja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles