Reena Pärnat võitis Sloveenias iseennast

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vibulaskja Reena Pärnat saavutas läinud nädalavahetusel rahvusvahelisel maailma reitingu punktide kogumise võistlusel Sloveenia väikelinnas Kamnikis neljanda koha.
Vibulaskja Reena Pärnat saavutas läinud nädalavahetusel rahvusvahelisel maailma reitingu punktide kogumise võistlusel Sloveenia väikelinnas Kamnikis neljanda koha. Foto: Jure Gubanc

Vibulaskja Reena Pärnat saavutas läinud nädalavahetusel rahvusvahelisel maailma reitingu punktide kogumise võistlusel Sloveenia väikelinnas Kamnikis neljanda koha.

Kvalifikatsioonis lasi Pärnat tänavusel teisel võistlusel hooaja parimad 647 (325+322) silma. See andis duellideks 25 võistleja hulgas teise asetuse, mis tagas pääsu otse teise ringi. Seal alistas pärnulanna 6:0 kvalifikatsioonis 17. tulemuse lasknud Küprose sportlase Irene Andreou.

Kolmandas ringis seitsmendana asetatud Austria vibulaskja Nina Riessiga nii lihtsalt ei läinud. Seisul 5:5 läksid sportlased ümberlaskmisele, selgitamaks võitja lisanoolega. Mõlemad tabasid aga kaheksat.

Nii otsustas duelli võitja teine lisanool: vastane tabas seitset, Pärnat kümmet. "See duell oli tõeline võitlus iseendaga," teatas Pärnat Facebooki lehe vahendusel. "Lubasin oma laskmisel laiali laguneda, kuid olen rahul, et ma ei andnud alla ja suutsin end kokku võtta. Ümberlaskmise kümme tundus suur-suur võit iseenda üle."

Nii poolfinaalis itaallanna Jessica Tomasi (kvalifikatsiooni kolmas) kui pronksimatšis hollandlanna Esther Dedeniga (kvalifikatsiooni esimene) pidi pärnulanna tunnistama vastase 6:2 paremust. "Lasin poolfinaalis ja pronksimatšis päris hästi, kuid seal polnud ruumi ühekski eksimuseks ja täna polnud ma veel nii tugev," avaldas Pärnat.

Olümpiavibu klassis võistlevad sportlased välishooajal 70 meetrilt. Kvalifikatsioonis lastakse kaks korda läbi 36 noolega (6x6 noolt) harjutus.

Duellides lasevad vibulaskjad individuaalarvestuses kolme noole kaupa. Seeriavõit annab kaks punkti, viigi korral saavad mõlemad punkti. Duelli võidab sportlane, kes kogub kuus punkti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles