Keith Luur pidi EMil mõru pilli all neelama

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahtklubi purjetajal Keith Luuril oli Balatoni järvel Euroopa meistrivõistluste medal käeulatuses.
Pärnu jahtklubi purjetajal Keith Luuril oli Balatoni järvel Euroopa meistrivõistluste medal käeulatuses. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Ungaris Balatoni järvel lõppenud Laser Radiali klassi Euroopa meistrivõistlustel teenis meeste konkurentsis kulla itaallane Guido Gallinaro, võitjale järgnesid Marcelo Cairo Assenza Hispaaniast ja Campbell Patton Bermudalt.

Pärnu jahtklubi purjetaja Keith Luur, kes avapäeva 18. positsioonilt kerkis viie sõidu järel kuuendale kohale, läks viimasel päeval starti teadmisega, et poodiumikohti on veel võimalik rünnata. Paraku tühistati Eesti tiimi liidri Luuri viimane sõit ja meie mees pidi regati kokkuvõttes leppima 16. kohaga.

„Keith lõpetas viimase sõidu teisena ja kui punktid kokku loeti, kuulus talle Euroopa meistrivõistluste kolmas koht,“ selgitas Eesti purjetajaid Balatonil juhendanud pärnakas Argo Kruusmägi. „Kuigi tulemused rippusid juba seinal, otsustasid regati kohtunikud üle vaadata video, mis näitas, et Keith oli stardihetkel kümmekond sentimeetrit üle liini. Polnud parata, pidime olukorraga leppima ja mõru pilli alla neelama.“

Koos Luuriga viimasel päeval kuldlaevastikus 77 konkurendi seas purjetanud tallinlane Henri Silluta lõpetas EMi 72. kohal.

Naiste Euroopa meistrikulla teenis Matilda Talluri Itaaliast, hõbedale tuli võitja kaasmaalane Federica Cattarosi ja pronksmedali vääriliselt seilas Valeria Lomatšenko Venemaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles