Kihnu volikogu näitas spaa rajajatele rohelist tuld

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu merevärava lähedal Õmbluse katastriüksusel konutab kunagise Pärnu Kaluri kolhoosi õmblustööstuse hoone, mis abitootmisena andis saare naistele aasta läbi tööd.
Kihnu merevärava lähedal Õmbluse katastriüksusel konutab kunagise Pärnu Kaluri kolhoosi õmblustööstuse hoone, mis abitootmisena andis saare naistele aasta läbi tööd. Foto: Urmas Luik

Saarel spaahotelli rajamise plaanile sai OÜ Vurr hoogu juurde, sest Kihnu vallavolikogu otsustas algatada Õmbluse katastriüksuse ja lähiala detailplaneeringu ja jätta algatamata keskkonnamõjude strateegilise hindamise.

Osaühing tahab Lemsi külas rekonstrueerida omaaegsele kalurikolhoosile Pärnu Kalur kuulunud tootmishoone, jagades Õmbluse kinnistu elamu- ja ärimaaks. Kinnistu ja äriplaaniga on teiste hulgas seotud Virve Kösteri ehk Kihnu Virve lapselapsed Reena Vart ja Raina Kiviselg.

Äriplaani kohaselt rajatakse väike spaahotell, restoran ja konverentsiruum. Seda plaani toetab "Kihnu valla arengukava aastani 2025", milles peetakse oluliseks hooajaväliste turismitoodete ja -teenuste ning aasta läbi toitlustus- ja majutusasutuste arendamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles