Kalev Vilgats: Kaubajaamast oleks kasu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubajaama koht on Pärnus ajalooliselt olemas, iseküsimus on, kas terminali ehitamine tasub ennast ära.
Kaubajaama koht on Pärnus ajalooliselt olemas, iseküsimus on, kas terminali ehitamine tasub ennast ära. Foto: Mailiis Ollino

Räämakana mäletan, et kaubajaam on Pärnus kogu aeg olnud. Vanadest lehtedest võib lugeda, kuidas saavutati töövõite üha raskemate rongikoosseisude Pärnu toomisega. Kooliaegsed suusasõidud ulatusid kaubajaamani välja – põnev oli.

OÜ Rail Baltic Estonia projekti koordinaator Kristjan Kaunissaar mainis laupäevase Pärnu Postimehe uudises, et Pärnu kaubaterminali ehitamise maksumusega arvestati viimatises tasuvusanalüüsis, aga teostatavusuuring peab määrama tasuvuse ja terminali sobivaima asukoha. Selge on see, et ainult reisijateveoga Rail Baltic endal hinge sees ei hoiaks.

Nii tulebki selgitada, mida ja kust kuhu saaks relsse pidi toimetada. Kohalik ettevõtlus pole raudteetranspordiga harjunud, seda õigupoolest polegi enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles