Galerii: Kikeperas kogunes üle 100 riigikaitsehuvilise noore

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel kogunes üle sajakonna noore maakonna koolidest Kikepera harjutusväljakule, võtmaks osa riigikaitselaagrist. Kahepäevase ürituse jooksul korraldati kohaletulnutele erinevaid üritusi, millede hulgas näiteks laskmine, paintballi lahing, meditsiiniõpe, köieharjutused ning orienteerumine.

Laagri peakorraldaja Rainer Ristimets sõnas, et seekord tulid kokku märkimisväärselt asjalikud noored. “Selle laagri lõpul saime öelda, et tegu oli üle aegade tublimate riigikaitseõpilastega. Eks oma rolli mänginud selles ilmgi, eelmiste aastate olud on olnud märksa kehvemad,” rääkis ta. Oma sõnade kinnituseks tõi Ristimets esile, et põhjuseta ei katkestanud seekord ükski noor.

Enim elevust tekitas peakorraldaja sõnutsi traditsiooniline paintball'i-lahing, mis pakkus noortele väärtuslikku koostöökogemust ja võimaldas end keerulises olukorras proovile panna. Hulga põnevust pakkusid ka köieharjutus, mis olemuselt sarnanes seiklusparkide radadega, kus julgus tuleb proovile panna puude vahele tõmmatud köitel turnides, ja üleelamisõpetus. Nii õpetasid kogenud instruktorid abivahenditeta tuld tegema ja onni ehitama ja looduses ise hakkama saama.

Seekord aitas Kaitseliidu Pärnumaa maleval laagrit korraldada MTÜ Riigikaitserügement, mis tagas noortele näiteks vormi ja magamisaluse. Pärnumaal korraldatavates laagrites oli selline koostöö esmakordne. “Sel korral olid kõikidel ühesugused "Riigikaitseõpetuse" kirjaga embleemid, mille saab endale mälestuseks jätta,” märkis Ristimets.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva, koolide riigikaitseõpetajate ja Riigikaitserügemendi korraldatud laagris osales 119 õpilast kaheksast Pärnumaa koolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles