Meistriklassides valmivad nii vaibad kui ka ehted

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Magdaleena gildi meistrid ootavad nii noori kui vanu meisterdama.
Maarja-Magdaleena gildi meistrid ootavad nii noori kui vanu meisterdama. Foto: Danel Rinaldo

Kuni 21. aprillini on Maarja-Magdaleena gildis avatud õpikojad, kus teha keraamikat ja käsitööd, ehteid ja klaaskaunistusi.

Gildi tegevjuhi Tiina Viira sõnutsi armastavad töötubades käia nii noored kui ka täiskasvanud ja tullakse isegi kogu perega.

Viira kinnitusel võtavad vanemad inimesed hea meelega eratunde, näiteks õpivad vaipa kuduma.

"Hästi palju käiakse meil tegemas sellistel pikematel koolitustel. Näiteks vaibakudumine – seda ei tee tunni ajaga," rääkis Viira.

Tegevjuht selgitas, et noored eelistavad osaleda just tunnistel kursustel ning käivad gildis sünnipäevi ja üritusi pidamas. Õpetajad tulevad tihtipeale õpilasrühmadega.

’’Eks neile meeldi ka see, et saavad enda tehtud asja kohe koju kaasa. Oluline on käelise tegevuse väärtus," tõi Viira esile.

Tegevjuhi teatel on kevadiseks koolivaheajaks planeeritud jänesejaht. See on seiklusrikas mäng, kus õpikodades meisterdatakse jänestele silmi, saba ja muid kehaosi.

Töötubades saab aprilli lõpuni valmistada näiteks ehteid, näpunukke, vaipu, võtmehoidjaid, pabermagneteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles