Andres Metsoja: Korruptsioon pole naljaasi

Andres Metsoja
, riigikogu liige, Pärnu linnavolikogu esimees (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE üritas valeteatega politseile algatada Pärnu linnavolikogu esimehe ja riigikogu liikme Andres Metsoja suhtes uurimist, kuid politsei kuriteo koosseisu ei tuvastanud.
EKRE üritas valeteatega politseile algatada Pärnu linnavolikogu esimehe ja riigikogu liikme Andres Metsoja suhtes uurimist, kuid politsei kuriteo koosseisu ei tuvastanud. Foto: Mailiis Ollino

Läinud kuu lõpul ilmus sotsiaalmeedias info, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) korruptsioonivastase toimkonna juhataja Kert Kingo on politseile teinud kuriteoteate, et ­mina, riigikogu liige ja Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja, osaledes Pärnu linnavolikogu 13.11.2017 istungil mulle endale volikogu tööst osavõtu ja esimehe ülesannete täitmise eest hüvitise (tasu) tõstmise arutelul ja otsustamisel, olevat rikkunud toimingupiirangut korruptsioonivastase seaduse 11. paragrahvi mõistes.

Neli kuud varem pidas Pärnu linnavolikogu oma ajaloo teadaolevalt pikima istungi. Muu hulgas oli arutusel volikogu määrus “Volikogu liikmetele volikogu tööst osavõtu eest tasu ja hüvitiste maksmise kord”. Määruse sisu oli volikogu esimehele, aseesimeestele ja liikmetele ning komisjonide liikmetele volikogu tööst osavõtu eest tasu või hüvitise ja volikogu ülesannete täitmisel tehtud kulutuste eest hüvitise suuruse ja maksmise põhimõtete reguleerimine.

Eelnõu kiideti heaks 21 poolthäälega. Vastu hääletasid 13 Reformierakonna ja EKRE saadikut ning üks volikogu liikmetest kasutas võimalust jätta hääletamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles