Võlgades firma kontot tühjendati stripibaariski

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldur uuris pangaväljavõtteid, kust nähtus, et enne ettevõtte müüki võeti firma panga­kaardiga rahaautomaadist välja kokku üle 84 000 euro.
Haldur uuris pangaväljavõtteid, kust nähtus, et enne ettevõtte müüki võeti firma panga­kaardiga rahaautomaadist välja kokku üle 84 000 euro. Foto: shutterstock.com

Kui ettevõte rappa jookseb, on seda üllatavalt kerge rahast tühjaks teha, võlad maha jätta ja uue äriga edasi minna. Maksu- ja tolliametile jäi silma, kuidas Pärnu ehitusfirma pangakonto tühjenes jõudsalt vahetult enne omaniku vahetumist.

Mis ühendab Kadrioru lossi, Paide kirikut ja Audentese spordikooli? Nende hoonete katused paigaldas suvepealinna ehitusfirma Fisterol. Viimaste avalike andmete järgi tegi ettevõte 300 000 euro eest ehitustöid aastas. Firma nimel olnud vara väärtus küündis 2014. aasta majandusaasta aruande järgi 127 000 euroni, millest enamiku moodustas jaotamata kasum.

Kuid osaühingu maksuvõlg hakkas millegipärast järsult kasvama ja 2016. aasta teiseks pooleks võlgnes Fisterol riigile juba 30 000 eurot. Mis siis vahepeal juhtus?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles