Väljakolimise tähtaeg kukkus: keegi veel ei tea, mis saab muuseumist edasi

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiani pole kindel, mis uue kunsti muuseumist saab. Loodetavasti toob selgust käimas­olev pakkumisvoor ajutiste ruumide leidmiseks.
Siiani pole kindel, mis uue kunsti muuseumist saab. Loodetavasti toob selgust käimas­olev pakkumisvoor ajutiste ruumide leidmiseks. Foto: Urmas Luik

Pärnu uue kunsti muuseum (UKM) ei kolinud ettenähtud tähtajaks Esplanaadi 10st välja. Rentniku ja majaomaniku omavahelisi suhteid asus klattima linnavalitsus ja esmase info järgi on armuaega kaks kuud. Kas see päriselt nii on, omanik veel kommenteerida ei söandanud.

Kuna maja kasutusleping on lõppenud, pidanuks muuseumirahvas ­välja kolima pühapäeval, kuid läks vastupidi: asukad avasid seal hoopis kaks uhket näitust. Lepingutingimuste järgi peaks nüüd muuseum hakkama maksma leppetrahvi.

Veel reedel selgitas OÜ Novira Capitali jurist Reet Lääne toimetusele, et ettevõte peab muuseumi asjus läbirääkimisi linnavalitsusega, kuid kokkuleppeid pole. Eile ei nõustunud Lääne ­asjaolusid rohkem kommenteerima. “Ärilisi läbirääkimisi ei peeta meedia vahendusel,” kostis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles