Võimas! Pärnu korvpallurid ronisid 12punktisest kaotusseisust välja ja asusid veerandfinaaliseeriat juhtima

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu poolelt oli pidurdamatus hoos Siim-Markus Post, kes kogus 28 punkti.
Pärnu poolelt oli pidurdamatus hoos Siim-Markus Post, kes kogus 28 punkti. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alustas kolme võiduni mängitavat veerandfinaaliseeriat võõral väljakul võiduga, kui alistas BC Valga-Valka / Maks&Mooritsa 93:85.

Kui üldiselt alustavad Pärnu eesliinis Nemanja Milkovic ja Karl-Martin Kask, saatis Heiko Rannula täna Kase asemel algkooseisus platsile Timo Eichfussi. Huvitava käiguna pani Rannula vastaste üht suuremat korvikütti (keskmiselt 11 punkti mängus) ja mängujuhti Toms Leimanist katma ääremängija Mihkel Kirvese.

Pärast viit minutit viis Miljkovici pealtpanek Pärnu 12:7 ette. Kui avaveerandi esimesel poolel meie poiste mäng sujus, olid punktid edasi kasinad tulema. Valga tegi veerandi lõpuks 14:5 spurdi ja võitis esimese mänguperioodi 21:17.

Teise veerandi alguses panid pärnakad püsti maa-ala kaitse ja õige pea oli Valga spordihoones tablool viik – 24:24. Teise veerandi keskel juhtis kodumeeskond 33:27. Perioodi lõpus sai pärnakate hirm teoks: vastased hakkasid kolmeseid tabama. Valga liidri Edgars Lasenbergi kaugvise viis piirilinlased juba üheksaga ette (45:36). Pärnu lõpetas perioodi viie järjestikuse punktiga ja vähendas poolajapausiks vahe nelja silmani (41:45).

Valga kõmmutas teise poolaja alguses kahe rünnakuga kaks kolmest. Mõni hetk hiljem tabas Leimanis juba kodumeeskonna kaheksanda kolmese ja piirilinlased pääsesid üheksaga ette (56:47). Valga mängijad, kes on tuntud kui head kaugviskajad, olid selleks ajaks prooviud nii 20 kolmepunktiviset kui 20 kahest: kolmeste protsent oli 40 (8/20) ja kahestel 50 (10/20).

Kuigi Valga mängijad suurendasid vahepeal vahe juba 12punktiliseks, kuulus veerandi lõpp Pärnule ja enne viimast veerandaega säras tablool Valga kahepunktiline eduseis (67:65).

Erilises hoos oli meie mängujuht Siim-Markus Post, kes lõpetas kolmanda veerandaja tabava kaugviskega ja alustas otsustavat mänguperioodi terava läbimurdega, mis seadis tabloole 67:67 viigi. Posti arvel oli juba 24 silma.

Pärnakad asusid pisut hiljem juhtimagi: 71:69. Valga 27aastane peatreener Kristaps Zeids oli püha viha täis ja võttis aja maha ning pidas hoolealustele vihase kõne, samal ajal kui Pärnu mängijad kalpsasid minutilisele puhkepausile, tõstes käsi taeva poole. 

Edasi vahetati kolmeseid: meie poistest sopsasid korvi nii Karl-Johan Lips kui Eichfuss. Kuus minutit enne mängu lõppu tehti Rannar Raabile ebasportlik viga, kuid kapten suutis sellest hoolimata korvigi visata. Pärnu ees 82:78. Pinged olid laes, mõlemad treenerid rahmeldasid platsi ääres kui mängijad platsil, üle saali kaikus kordamööda nii "Valga, Valga, Valga!" kui ka "Võitle, Pärnu, võitle!". Tõeline play-off'i õhkkond!

Pidurdamatus hoos oli mängujuht Post, kes neli minutit enne mängu lõppu viis pärnakad seitsmega ette (87:80), olles juba kogunud 27 punkti.

2.13 enne lõpusireeni tabas veaga kahese Valga mängija Lasenbergs ja vahe oli neli silma (83:87). Järgmisel rünnakul keesid vastaste peatreener Zeids ja mängija Lasenbergs üle ja said tehnilise vea. Post realiseeris kahest vabaviskest ühe. Minut enne lõppu juhtis Pärnu juba seitsmega ja mäng oli tehtud! Mõõduvõtu lõpetas Lipsu tabav kolmene.

Pärnakad teenisid koguni 40 vabaviset, millest realiseeriti 26 (65 protsenti). Võimu näidati ka lauavõitluses, mis võideti 40:27. Viskeidki tabati parema protsendiga: kahestel 57 (Valga 45) ja kolmestel 46 (Valga 42). 

Suurepärase mängu tegi Post, kelle kontosse kogunes 28 silma ja üheksa resultatiivset söötu. Eichfuss lisas 14, Lips 13, Kirves 12 ja Saimon Sutt kümme punkti.

Seeria teine mäng toimub reedel Pärnus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles