Avatud talude päevale on end enim kirja pannud Pärnumaa talusid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev Pärnumaal Panga talus.
Avatud talude päev Pärnumaal Panga talus. Foto: Gertrud Alatare

Tänavu 22. juulil toimuvale üle-eestilisele avatud talude päevale on registreerunud 131 talu ja põllumajandustootjat. Pärnumaalt on end seni kirja pannud 21 põllumajandusettevõtet.

„Meie eesmärk on näidata Eesti inimestele, et maal on võimalik elada ja töötada ja end seejuures hästi tunda. Peale selle tahame lastele, kellel maal talupidajatest sugulasi-tuttavaid ei ole, anda võimaluse seda ehtsat maaelu kogeda ja näha, kust tuleb piim ja kuidas saab leib laua peale. Kindlasti on osalevatel taludel sel päeval hea oma toodangu tutvustada ja uusi kliente võita,” ütles avatud talude päeva projektijuht Kertu Kärk maaeluministeeriumist.

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu, 2016. aastal osales 234 talu ja mullu 280 talu. „Kutsume kõiki huvitatud talusid ennast kindlasti kirja panema, registreerimine kestab 1. maini,“ soovitas Kärk.

Avatud talude päeval osalemise kohta saab lisainfot homme algaval maamessil, kus on esindatud maaeluministeerium ühes allasutustega. Infot ja kasulikke nõuandeid jagavad seal Kärk, põllumajandusuuringute keskuse maaelu võrgustikutöö osakonna juhataja Reve Lambur ja asejuhataja Krista Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles