Raske haigus viis meie seast Hanila muuseumi juhi Liivi Vainu

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivi Vainu 1973–2018.
Liivi Vainu 1973–2018. Foto: Erakogu

4. aprillil lahkus 44aastasena Hanila muuseumi kauaaegne juhataja Liivi Vainu.

Vainu oli sündinud 23. augustil 1973 Saugas pere kolmanda lapsena. Ta õppis Pärnus Rääma põhikoolis, Olustvere kõrgemas põllumajanduskoolis ja seejärel Pärnu kodumajanduskoolis, mille ta lõpetas 1996. aastal.

Pärast kodumajanduskooli lõpetamist asus Vainu elama tulevase abikaasa Olavi tallu Läänemaal Linnusel. Kaks aastat hiljem sündis perre tütar Anu.

Liivi Vainu esimeseks töökohaks sai Vatla mõisakooli köök, kuid üsna pea hakkas ta tööle Vatla pargi aednikuna. 2012. aastal asus Vainu Hanila muuseumi juhataja ametisse, kus töötas surmani.

2008–2012 õppis Vainu Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias, kus omandas rahvusliku tekstiili eriala. Lõputöö teemaks valis ta Läänemaa sõrmkindad, millest hiljem raamatu kirjutas. Muuseumitöö kõrvalt õppis Vainu kaks aastat Tõstamaa rahvarõivakoolis, mille lõpetas 2017. aasta algul. Ta huvitus süviti Lõuna-Läänemaa aja- ja kultuuriloost, juba haigena uuris ta veel 2017. aasta suvel Tallinnas arhiivis kodukandi ajalugu ja kogus materjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles