Loomingu peatoimetajat ehmatas Ristikivi hauaplats

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadrema kalmistul hakkas Janika Kronberg koristama ligemale pool aastat ei kellegi hooleks olnud Karl Ristikivi hauaplatsi.
Paadrema kalmistul hakkas Janika Kronberg koristama ligemale pool aastat ei kellegi hooleks olnud Karl Ristikivi hauaplatsi. Foto: Silvia Paluoja

Ajakirja Looming peatoimetaja, kirjandusteadlase ja kriitiku, Karl Ristikivi seltsi esimehe Janika Kronbergi näost käis üle vari, kui ta läinud pühapäeval peatus Paadremal, et süüdata küünal sinna sügisel Rootsist ümber maetud kirjaniku haual.

Esimesest ehmatusest üle saanud, hakkas mõni tund tagasi Lihulas ajalookonverentsil Ristikivi elust ja loomingust ettekande pidanud Kronberg tegutsema, temaga mestis samal konverentsil esinenud Eesti spordiajaloo seltsi esimees Enn Mainla ja siinkirjutaja.

Kolmveerand tundi hiljem oli Risti­kivi ja tema kõrval ema Liiso plats koristatud, täiteliiv silutud ja mälestusküünal süüdatud. Aga hinge kriipis küsimus, kes peaks suurmehe hauda korrastama ja kas kalmistuvaht ei oleks võinud korjata seal 28. oktoobril ümbermatmise ajal süüdatud ja tühjaks põlenud küünlajäänused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles