Pärnumaa teid pidi sõidavad sõjaväemasinad õppustele

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväemasinate kolonn. Foto on illustreeriv.
Sõjaväemasinate kolonn. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Sel ja järgmisel nädalal sõidavad Pärnumaa teedel Lätis Adaži polügoonil koostööõppusel sõjaväemasinad.

Õppusel osalevad 1. jalaväebrigaadi ja Tapal paikneva liitlaste lahingugrupi kolonnid liiguvad Lätti homseni ja teisipäeval marsruudil Tapa–Paide–Pärnu–Adaži.

Sel nädalal algab Lätis Adaži polügoonil Scoutspataljoni ja liitlasüksuse koostööõppus Furious Hammer, millel Eesti, Suurbritannia, Taani ja Itaalia kaitseväelased harjutavad tegutsemist ühtse üksusena 1. jalaväebrigaadi koosseisus.

Kümnepäevane õppus koosneb kolmest faasist, millest esimeses liiguvad osalevad üksused koos masinatega Eestist Lätti. Õppuse aktiivne faas algab 21. aprillil ja siis harjutavad Scoutspataljoni kaitseväelased liitlaste eelpaigutatud lahingugrupiga lahinguoskusi kompanii ja rühma tasemel. Õppus kulmineerub kahel viimasel päeval, mil peetakse õppelahinguid pataljonide vahel. Sellel osalevad 1. jalaväebrigaadi suurtükiväe- ja õhutõrjepataljongi.

Furious Hammeril osalevad tankid Challenger 2, lahingumasinad CV-9035, Warrior ja soomustransportöörid Sisu XA, õhuvahenditest on esindatud helikopterid UH64, R-44 ja hävituslennukid Eurofighter Typhoon. Kokku võtab õppusest osa ligikaudu 1300 kaitseväelast ja kaitseliitlast nii Eestist, Suurbritanniast, Taanist kui Itaaliast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles