Endlas esietendub romantiline komöödia

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses ”Tantsutund” mängivad Kadri Rämmeld ja Janek Sarapson.
Lavastuses ”Tantsutund” mängivad Kadri Rämmeld ja Janek Sarapson. Foto: Gabriela Liivamägi

Ülehomme õhtul esietendub Pärnu Endla teatri Küünis romantiline komöödia "Tantsutund".

See on lugu ebatavalisest suhtest ja armastuse tervendavast jõust. Ühel õhtul koputab noor ja edukas Aspergeri sündroomiga maateaduste professor naaberkorteris elava tantsijanna uksele ja pakub talle tantsutunni eest ulmelist rahasummat.

Karjääri lõpetavast jalavigastusest taastuv naaber nõustubki ja algab eneseületamist nõudev ning humoorikaid, ootamatuid ja südamlikke avastusi tulvil suhe, mis seab uude valgusse nii mõndagi sellest, mida me oleme harjunud normaalseks pidama.

"See on kahe inimese üksildusest väljakasvamise lugu, mida ilmestab soe ja peen huumor. Tõeliselt liigutav inimesi väärtustav tekst, mis läheb hinge," rääkis lavastaja Enn Keerd. "Minu meelest võtab näidendi hästi kokku USA kriitik Gail M. Burns, kes ütleb, et meil on ikka ja jälle vaja näidendeid, filme ja seriaale, mis tuletavad meelde, et hoolimata kõigist erinevustest oleme ikkagi inimesed, kellel on samasugused unistused, soovid ja õigused. Oleks kõik need lood vähemalt pooltki nii vaimukad, soojad ja lõbusad kui "Tantsutund"."

Lavastuses ”Tantsutund” mängivad Kadri Rämmeld ja Janek Sarapson.
Lavastuses ”Tantsutund” mängivad Kadri Rämmeld ja Janek Sarapson. Foto: Gabriela Liivamägi

Lavastuses mängivad Kadri Rämmeld ja Janek Sarapson.

Autor on Mark St. Germain, tõlkija Andra Aaloe, lavastaja Enn Keerd, kunstnik Liina Unt, koreograaf Renate Keerd, valguskunstnik Margus Vaigur, videokujundaja Argo Valdmaa ja muusikaline kujundaja Feliks Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles