Liiklustalgutel sai noomida 141 sohvrit, 22 juhi puhul politsei vestlusega ei piirdunud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklustalgud
Liiklustalgud Foto: Mailiis Ollino

Eile toimunud liiklustalgutel rahustasid korrakaitsjad kogu ööpäeva liiklust inimeste soovitud kohtades. Pärnu politseijaoskonna ametnikud kontrollisid 172 sõidukit. 141 korral vesteldi juhiga ja 22 juhul vormistati rikkumine ehk iga kaheksanda rikkuja suhtes alustati menetlust.

Pärnumaal kontrolliti liiklejaid 62 kohas, millest inimesed veebirakenduses enne teada andsid.

Maanteedel tõid juhid kiiruseületamise peamisteks põhjusteks möödasõidu ja sihtkohta hilinemise ning asulasisestel teedel ütlesid nad, et ei pannud kiiruspiirangu märki tähele.

Kogu Eestis vestlesid politseinikud liiklustalgutel 1269 kiiruseületajaga, kellest 206 sai karistada.

"Tänan inimesi, kes oma mure kaardistasid. Nii nagu varasematel aastatel aitavad need tähelepanekud pärast talguid liiklusjärelevalvet paremini teha," ütles politsei- ja piirivalveameti juhtkorrakaitseametnik Sirle Loigo. Ta tõi esile, et paljud juhid elavad samas piirkonnas, kus kiirust ületasid. "Politseinikud kuulsid mitu korda küsimust, miks teda peatati, ega tema ole ju probleemiallikas."

"Liiklus ei muutu turvalisemaks, kui juht vaid enda kodu või töökoha ümbruses piirkiirust jälgib, kuid nurga taga paneb gaasi juurde. Samal ajal ei vaevu enamik elanikke isegi oma elurajoonis kiiruspiirangust kinni pidama," märkis Loigo.

Politseinik loodab, et liiklustalgutel peatatud juhid mõtlesid vähemalt korraks oma käitumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles