Miks ripuvad ehituspoe seinal Lenini ja Marxi pilt?

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehituse ABC Pärnu kaupluse lao seinal ripuvad Lenini ja Karl Marxi portree.
Ehituse ABC Pärnu kaupluse lao seinal ripuvad Lenini ja Karl Marxi portree. Foto: Andri Arula

Ehitusmaterjalide poodi prügikonteinereid ostma läinud restorani Kolhethi omanik Andri Arulat üllatas, kui kaupluse laos vaatasid talle vastu suured Vladimir Lenini ja Karl Marxi portree.

Pärnu Ehituse ABC juhataja Sulev Tõnissoo sõnutsi kauplus nõukogude aja nostalgiat ei põe ja harrastussemoootikutel pole põhjust ajalooliste tegelaste piltide tagant vandenõuteooriat otsida.

"Need kaks pilti pärinevad meie vana Ehituse ABC kauplusest, mille taastasime Pärnu vanast metsakombinaadi remondihoonest aadressil Lao 11. Praegu asub seal Asko kauplus. Pildid leidsime vist kunagise partorgi kabinetist. Need on meil ikka kaasas käinud ja tuletavad laotöötajatele meelde, et kui need korralikult tööd ei tee, tulevad halvad ajad jälle tagasi," seletas Tõnissoo.

"Meie presidendi pilti ei sobi ju laohoone seinale panna," ütles kaupluse juhataja, lisades, et kui keegi tunneb portreede ostu vastu huvi, ollakse pakkumistele avatud.

Varem Sotsiaaldemokraatliku Erakonda ja nüüd Reformierakonna nimekirja kuuluv Arula märkis, et Gruusia restoran Kolhethi võiks kasutada Jossif Stalini kui kuulsaima grusiini pilti või kuju, kuid sõltuvalt rei asjaoludest on söögikoht sellisest võrdlusest loobunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles