Pärnu tõukab väiketegijad välismaale

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paradiisi restorani perenaine Monika Uibo tahab ajast ja arust veebilehe asemele uut, mis oleks mitmekeelne, et välisturistidki sealt info üles leiaks.
Paradiisi restorani perenaine Monika Uibo tahab ajast ja arust veebilehe asemele uut, mis oleks mitmekeelne, et välisturistidki sealt info üles leiaks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus määras toetuse kuuele ettevõttele, mis ihkavad müüa oma teenuseid ja tooteid välismaale.

Linna ettevõtluse peaspetsialisti Aare Raevi kinnitusel loodi ettevõtlustoetus 2012. aastal, et abistada väiksemaid firmasid kas toote arendamisel või välisturule pürgimisel. Raevi kinnitusel on selle aja jooksul rahata jäetud need taotlejad, kel läheb niigi hästi ja kelle puhul komisjon on näinud, et firma suudab oma plaani ilma toetusetagi ellu viia.

Aiandusautomaatikaga tegeleva TaMi Automatics OÜ juhatuse liige Mirko Metsaoru sõnade kohaselt kulub toetus eesti- ja ingliskeelse veebilehe loomisele. Kui summast jagub, tõlgitakse koduleht vene keeldegi. Ta põhjendas, et Eesti turg on väike ja sel põhjusel on soov haaret laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles