Tõhela-Ermistu looduskaitsealale tõmmati pidurit

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõhela (pildil) ja Ermistu järve looduskaitseala kaitsekorra eelnõu tuuakse teist korda avalikule arutelule. Enne seda aga vajavad Tõhela järve taime- ja linnuliigid inventuuri.
Tõhela (pildil) ja Ermistu järve looduskaitseala kaitsekorra eelnõu tuuakse teist korda avalikule arutelule. Enne seda aga vajavad Tõhela järve taime- ja linnuliigid inventuuri. Foto: Mailiis Ollino

Keskkonna­amet lubas tuua ­Ermistu ja Tõhela järve hõlmava looduskaitseala kaitsekorra eelnõu teist korda avalikule arutelule, et saada heakskiit kohalikelt elanikelt, maa- ja metsaomanikelt.

Enne seda aga tehakse Tõhela järvel I kaitsekategooria taime- ja linnuliikide inventuur.

“Pärast seda peame kohaliku kogukonnaga veel ühe avaliku arutelu, misjärel saadame kaitse-eeskirja ministeeriumidesse kooskõlastusringile,” teatas keskkonnaameti kaitse planeerimise spetsialist Kätlin Kurg. “Looduskaitseala moodustamine on kindel alles siis, kui valitsus selle kinnitab.”

Tõhela-Ermistu looduskaitseala kaitsekorra esimene eelnõu avalikustati jaanuaris. Märtsis toimus Tõstamaa rahva­majas selle üle avalik arutelu, kus vaeti avalikustamise ajal keskkonnaametile saadetud ettepanekuid kaitsekorra eelnõu muutmise kohta. Oma seisukoha esitas Pärnu linnavalitsuski, kuna haldus­reformi järel asuvad Ermistu ja Tõhela järv Pärnu haldusalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles