Lasteaedadest otsiti tervisele ohtlikke aineid

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kemikaaliekspert Heli Nõmmsalu katsus eile Pöialpoisi lasteaias üle nukkude pead, uurimaks, kas need võivad sisaldada ohtlikke ftalaate. Pehmesse plasti on neid suure tõenäosusega lisatud, ­tugevasse mitte.
Kemikaaliekspert Heli Nõmmsalu katsus eile Pöialpoisi lasteaias üle nukkude pead, uurimaks, kas need võivad sisaldada ohtlikke ftalaate. Pehmesse plasti on neid suure tõenäosusega lisatud, ­tugevasse mitte. Foto: Mailiis Ollino

Balti keskkonnafoorumi kemikaalieksperdid käisid läbi Pärnu lasteaiad, et uurida, ega seal leidu lastele ohtlikke aineid. Ühtegi purki, pudelit ega lelu inspekteerimiste käigus ei konfiskeeritud, küll jagus õpetussõnu, mil moel ohutumalt edasi minna.

Sagedamini sisaldasid puhastus­vahendite kappidesse laotud pudelid-kanistrid säilitus- ja lõhnaaineid. Pöialpoisi lasteaias, kus ekspertide kõrval vaatasid ringi ajakirjanikud, leidus allergiat­ tekitavat säilitusainet ujulas mudilaste pesemisel kasutatavas geelseebis. Selle soovitas kemikaaliekspert Heli Nõmmsalu välja vahetada. Direktor Merike Lillepõld ja majandusala­juhataja Piia Rihvk ei vaielnud vastu. “Keegi ei taha ju osta midagi ohtlikku,” märkis Rihvk.

Rühmaruumide sisustust uurides pälvisid tähelepanu pehmest plastist nukud, PVCst lauakatted ja mudilastele mänguks toodud vana nuppudega lauatelefon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles