Maaomanikult nõutakse kaskede üleskündmise eest pea veerand miljon eurot (3)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune nägi välja Vetsi kinnistu maarjakaasik, kui doktor Ivar Sibul käis 2013. aasta mais istandust inventeerimas.
Niisugune nägi välja Vetsi kinnistu maarjakaasik, kui doktor Ivar Sibul käis 2013. aasta mais istandust inventeerimas. Foto: Ivar Sibul

Kohaliku suure põllumajandusettevõtte juht Kalmer Metsaoru lasi oma maal kasvanud noored kased üles künda. Nüüd nõutakse tema käest kohtus oma kinnistul peremehetsemise eest kosmilisena näivad ligemale 250 000 eurot.

Need puud istutas 2007. aastal firma, mis toona kandis nime Total Halduse OÜ. Selleks rentis ettevõtte juhatuse liige Marko Langund ammuselt­ sõbralt Vetsi kinnistu. Paar aastat hiljem müüs senine omanik krundi maha. Istandus hävitati 2013. aastal.

Hageja leiab, et maaomanik rikkus kaski hävitades rendilepingut, mille ta krundi eelmise peremehega sõlmis. Langundi firma OÜ Total Services nõuab Metsaorult ja tema ettevõtetelt OÜ Weissilt ja OÜ Uulu ­Mõisalt solidaarselt 243 522 eurot ja 83 senti. Sellest 12 240 eurot ja 24 senti on viivis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles