Ajakirjanikud otse-eetris: Osa varesemurest peitub hirmus

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linlaste nurin vareste üle võib tuleneda hirmust lindude rünnakute ees.
Linlaste nurin vareste üle võib tuleneda hirmust lindude rünnakute ees. Foto: Mailiis Ollino

Pärnakate nurin vareste üle võib osalt tuleneda hirmust suurte linnukolooniate ees, leidsid ajakirjanikud Regina Atka-Jaakson, Silvia Paluoja ja Siiri Erala reedeses Tre Raadio otsesaates „Aktuaalne Pärnumaal”.

Atka-Jaakson meenutas oma kogemust, kus arvukas vareseparv puulatvades tekitas temas ebamugavust. „Selles, miks ma tundsin end halvasti, on süüdi Alfred Hitchcocki „Linnud”,” arvas saatejuht Atka-Jaakson.

Erala märkis, et korra on vares teda rünnanud, kuid see ei sündinud Pärnus ega tekitanud muud kahju peale ehmatuse. Selle nädala leheloos „Linlased kimpus räuskava vareseparvega” ei toodud samuti ühtegi näidet, kus varesed oleksid inimestele viga teinud, kuid mures on Mai Ravi tänava piirkonna elanikud siiski.

„Linnaruum on piiratud ja inimene tungib looduse alale,” kommenteeris Paluoja. Lisades, et maal, kus inimasustus hõredam, sääraseid varesemuresid pole.

Arutusele tulid veel 18. aprillil avalikustatud alkoholitarbimise ja piirikaubanduse teemalise küsitluse tulemused ja taas üleriigilises meedias fookusesse võetud Rail Baltic.

Pärnu Postimehe ja Tre Raadio ühissaade „Aktuaalne Pärnumaal” on eetris igal reedel 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles