Veteran: Abistavaid käsi on palju

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitmatute mängudel osaledes on Agor Tettermann kohtunud ka mängude ellukutsuja prints Harryga.
Võitmatute mängudel osaledes on Agor Tettermann kohtunud ka mängude ellukutsuja prints Harryga. Foto: Erakogu

Kaitseväe veteranil Agor Tettermannil on seljataga kolm välismissiooni: Bosnias, Kosovos ja Iraagis. Neist viimasel, 2004. aastal Iraagis, sai ta raskesti haavata.

Vigastused olid sedavõrd suured, et Tettermann oli poolteist kuud koomas ja hiljem teatasid arstid, et ta peab ratastooliga harjuma, sest jääb sinna elu lõpuni. Teatud inimtüüpi sellised aval­dused aga hoopis innustavad. Sestap­ nägi Tettermann kõvasti vaeva ja nüüd kohtab teda ratastoolis haruharva.

“Viimati enne eelmisi Võit­matute mänge (Invictus Games, vigastatud sõdurite spordivõistlused, M. K.),” teatab vestluskaaslane. Sedagi seepärast, et enne võistlust soovitati puhata. Tettermann on nimelt mees, kes hoolimata Iraagis saadud raskest vigastusest ei ole elurõõmu kaotanud. Ta käib tööl, on osalenud kõikidel Võitmatute mängudel ja elab igati täisväärtuslikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles