Galerii: kõige noorem trepijooksja oli kaheaastane

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jooksis mitukümmend spordisõpra Pärnus Sillakeskuses kaheksandale korrusele.

Korraldaja Maarja Tammai seletas, et lapsed jooksid ainult majas trepist üles, aga aastal 2000 sündinud ja vanemad startisid Papiniidu silla keerdtrepi algusest. Vanematel võistlejatel tuli lipata keerdtrepist üles silla peale, piki kergliiklusteed Sillakeskuseni ja siis kaheksandale korrusele.

Kui eelmistel aastatel olid nii start kui ka finiš kõrge maja sissepääsu juures ehk maja treppe mööda joosti nii üles kui alla, piirduti tänavu vaid üles jooksuga. Tammai sõnade kohaselt teab ta inimesi, kes varem jätsid tulemata, sest allajooksmine on ohtlik ja esines vigastusigi. Tänavu ei tulnud tänu muudatusele ühtegi kukkumist ette.

Kõige noorem osaleja oli eksjalgpallur Raio Piiroja kaheaastane poeg Kaspar, kes vapralt koos emaga üles rühkis. Pisikese spordisõbra aeg oli kaks minutit ja 46 sekundit.

Tammai sõnade kohaselt olid kõik lapsed väga tublid ja keegi ei katkestanud. Vaid üks kirja pandud mudilane ei tulnud starti.

Jooksu võitis nagu mullugi 1982. aastal sündinud Martin Tarkpea ajaga 1.26,09.

Kokku pani end proovile 40 osalejat. Tänavu tähistas spordiklubi A2K eestvedamisel toimuv Sillakeskuse trepijooks viiendat aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles