Weekend Festivali korraldajad tegid teatavaks viimase peaesineja

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festivali korraldajad andsid täna teada, et tänavusel rannapeol astub üles The Prodigy.
Weekend Festivali korraldajad andsid täna teada, et tänavusel rannapeol astub üles The Prodigy. Foto: Toomas Huik

16.–18. augustini Pärnu rannas toimuva Weekend Festival Balticu korraldajad andsid täna teada, et rannapeol astub rahva ette reivi ristiisa The Prodigy.

Korraldajad tõid esile, et üle 30 miljoni albumi müünud The Prodigy on tantsumuusikažanri läbi aegade üks olulisemaid kooslusi: nad on olnud juba pea kolm aastakümmet maailma tantsumuusika teerajaja ja kultusbänd.

1990. aastate alguses Essexis alguse saanud koosluse edu tuli kohe esimese albumiga „Experience“, mis müüs kiiresti täis plaatinanormi. Albumilt pärinevad singlid „Charly“, „Everybody in the Place“, „Fire“ / „Jericho“ ja „Out of Space“ tõusid Briti singlitabeli 12 parema hulka.

Albumi „Music for the Jilted Generation“ võtsid kriitikud vastu võrdlemisi leigelt, kuid müügiedu oli suurepärane: album kerkis Briti tabelis kõrgeimale positsioonile ja paljudes riikides, teiste hulgas Austraalias ja Uus-Meremaal, esikümnesse.

Suurim läbilöök saabus albumiga „The Fat of the Land“, mis vallutas müügitabelite esikohad nii Suurbritannias kui USAs. „Albumi hittsinglid „Firestarter“, „Breathe“ ja „Smack My Bitch Up“ mõjusid toona kui sõõm värsket õhku ja mõjuvad väga aktuaalsetena ka täna,“ meenutasid Weekend Festivali korraldajad pressiteates.

Varem on korraldajad avaldanud, et esinejate hulgas on Zhu, Andy C, Brennan Heart, Malaa, Lemon Fight, Madison Mars, Syn Cole, Lemaitre, Púr Múdd, Rämmar dj, Andres Puusepp & Andres Aljaste ja Relanex, 5miinust, A boogie wit da hoodie, AC Slater, Afrojack, Alan Walker, Arop, Axwell/\Ingrosso, Big Shaq, Bombossa Brothers, Brooks, David Guetta, Desiigner, Don Diablo, Galantis, Hardwell, Headhunterz, Kert Klaus, Kygo, Martin Jensen, Martin Solveig, Moksi, Netsky, Oliver Heldens, Post Malone, Proteus, R3hab, Sigma, Slushii, $uicideboy$, Swanky Tunes, The Second Level, Tujamo, Tungevaag & Raaban ja Ynb Nahmir.

Uued esinejad tehakse teatavaks 30. aprillil.

Pärnu randa festivalialale paigaldatakse neli lava, kus kolme päeva jooksul astub üles üle 70 artisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles