Jalgrattapäeval õpiti kodulinna paremini tundma

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 19. aprillil tähistati rahvusvahelist jalgrattapäeva, mille puhul Pärnu Rääma põhikool, maanteeamet ja MTÜ Pärnu Rattarikkaks korraldasid koostöös linnas jalgrattaohutuse loengu ja giidituuri.

“Paljud minu kooli õpilased ja õpetajad valisid auto või bussiga koolitulemise asemel jalgratta. Nende seas mina,” rääkis Rääma põhikooli 9.a klassi õpilane Berit Penu.

Maanteeameti loeng tuletas Penu sõnutsi äsja jalgrattaloa teinud Rääma kooli 4. klassi õpilastele meelde, kuidas rattaga ohutult sõita. “Neile jagati jalgratturi meelespeasid ja nad mängisid veebis Kahootis ohutuse teemal. Väikesed lapsed õpivad ikka mängides!” kiitis Penu.

Jalgrattapäeval jagati huvilistele rattahelkureid ja -tulesidki.

Loengu pidas Haapsalu kolledži liiklusohutustudeng Selestin Vaiksaar, kes ühtlasi on Rääma kooli vilistlane. Giidituuri teemal “Linnaõhk teeb vabaks” juhtis Triin Kolts. Ohutuse tagamiseks jälgis sõitu MTÜ Pärnu Rattarikkaks esindaja Margo Märtsoo. “Kolts seletas meile detailselt ja põnevalt kodulinna ajaloo fakte. Mulle jäid hästi meelde naljakad ja kummalised lood, näiteks see, et Siimu sild sai nime kõrtsi järgi või et Pärnu jões oli kunagi ammu kaks meresaart,” rääkis Penu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles