Galerii: Ranna hooldajad valmistuvad puhkajate tulekuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu rannas käivad suveks ettevalmistavad hooldustööd, mille juures on omale kohale veetud ka elevandikujuline laste liuväli.

Pärnu rannas käivad suveks ettevalmistavad hooldustööd, mille juures on omale kohale veetud ka elevandikujuline laste liuväli.

“Panime elevandi juba omale kohale, kuna praegu seal vett ei ole ja ta jääb ette meie muudele töödele, kus on vaja meeter liiva ära lükata,” rääkis Kesklinna Pargid OÜ töödejuhataja Kalju Villota.

Liiv tuleb siledaks lükata Aloha surfiklubist Hedoni spaahotellini. “Buldooser hakkab promenaadi nukast tekkinud kuhja maha lükkama, pärast seda promenaadist mere poole liikuma ja lükkab sügisel tekkinud valligi ära. Pärast peab see nagu püssiga lastult sile olema,” rääkis Villota.

Aega läheb töödejuhataja sõnutsi selle peale paar nädalat. "Buldooser võtab 30 liitrit kütust tunnis ehk 300 liitrit päevas. Metsik raha läheb sinna,” nentis ta.

"Pärast lükkamist tuleb liiv veel sõeluda: 10–15 sentimeetri sügavuselt sõelutakse välja kõik kivid, roog, klaasikillud, kuldrahad," loetles Villota.

Üle värvitakse pingid ja prügikastidki, pool sellest tööst on tehtud. Samuti paigaldatakse laudteid. Tööd peavad lõpetatud olema 15. maiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles