Tuurit-Tuurit andis pärnakaile vaatemängulise etenduse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit tõi üleeile Pärnu kontserdimaja saali rahvast pilgeni tulvil, sest ükski tantsuhuviline ei tahtnud nende paar tundi väldanud vaatemängulisest tantsuetendusest “10 erilist hetke” ilma jääda. Valdav osa rühma kümne aasta juubeliks kokku pandud kavast oli rahvatantsul põhinev omalooming.

Läbi huumoriprisma heideti pilk nii rühma argipäeva kui lavapealsetesse ja -tagustesse tegemistesse, millega aastate jooksul kokku on puututud: “Mehed ei nuta” ja “Mis värvi on armastus” ainetel tehtud Augustiunetuse lustakaist tantsulavastustest selleni, milliseid ameteid – kalurist metsameheni – Tuuriti tantsijad enne õhtuseid trenne peavad, kuidas nad seljakottidega Hiina müüri ja eri maid tantsusammul avastavad või kuidas Jaansoni jooksu ajal trennisaal tühjaks jääb ning jooksupolka harjutamise asemel enamik neist hoopis ümber jõe silkab.

Fantaasiaküllase tantsuetenduse lavastas koreograaf Eneli Rüütli, kelle triibuliste särkidega meremeesteks kehastunud Tuurit-Tuuriti meestantsijad kalavõrguga laval mitu korda kõrgele õhku lennutasid. Ja nagu Tuurit-Tuuritis juba välja on kujunenud, aitasid uude loomingusse rahvatantsu traditsioonilisi põhisamme lihvida tantsuõpetajad Tiiu Pärnits ja Henn Tiivel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles